Openbare bibliotheek Laakdal

LAAKDALSE FEESTWEEK IN DE NIEUWE BIB!

Laakdalse feestweek in de nieuwe bib

In de bibliotheek breien we nog een feestweek aan ons feestweekend in november. Van 27 november tot en met 1 december kan je elke dag komen luisteren naar een spreker met Laakdalse roots.
Tenzij anders aangegeven is het startuur 20u00. Let op: vooraf inschrijven = verplicht via info@laakdal.be of 013 670 110. Het ganse programma is gratis bij te wonen.

Een blik op het programma:

Maandag 27/11 Kathleen Aerts (ex-K3) over “Jongdementie” i.s.m. KWB Laakdal & VPlusKempen
Hoeven we je Kathleen nog voor te stellen? Bij ons komt ze getuigen over de ziekte van haar mama. Dementie wordt meestal met oudere mensen geassocieerd, maar de ziekte komt ook bij jonge mensen voor. Ze vertelt open over de weg die ze samen met haar moeder heeft afgelegd. Over twijfels, mooie momenten & donkere tijden. Een getuigenis die niemand onberoerd laat.

Dinsdag 28/11 Luc & Eppo Janssen met "Muziek" i.s.m. Davidsfonds Laakdal & VPKempen
Uiteraard ken je deze vader & zoon. Muziek loopt als een rode draad door hun carrières. De eerste als hét alternatieve icoon van de radio, en als tv-presentator voor Canvas. De tweede als ex-radiomaker voor Studio Brussel en als programmator van Pukkelpop. Samen bestrijken zij bijna een halve eeuw pop- & muziekcultuur.  Deze avond praten zij over hun werkzaamheden in de media en de muziekindustrie, geïllustreerd met geluid en beeld uit hun omvangrijke privécollectie.

Woensdag 29/11 Rosemarie De Vos een workshop (14.30 u. - 15.30 u i.s.m. Curieus & VormingPlus Kempen
Zij leest voor uit eigen werk, maar gaat natuurlijk ook live voor ons aan de slag. Fantaseer je met haar mee? Of misschien win je wel een tekening van haar!
+ TENTOONSTELLING
Van 25 november tot 16 december kan je haar tentoonstelling "De bonte bende" bezoeken. Een unieke inkijk in Rosemaries werk, haar verschillende stijlen, van eerste krabbel tot afgewerkte illustratie. Met leuke kijkkastjes vol teken- & schildermateriaal en véél schetsen.

Donderdag 30/11 Koen Leysen met "De wondere wereld van vogels" i.s.m. de milieudienst & Natuurpunt afd. Grote Nete
Maak kennis met de bonte verschijningen en gedragingen van vogels. Waarvoor dienen die speciale snavels? Waarom slapen spreeuwen met zoveel samen en hoe komt het dat ze niet tegen mekaar aanvliegen? Welke vogel noemen we geitenmelker, welke hemelgeit?  Een boeiende lezing, rijk gestoffeerd met foto's en filmpjes.

Vrijdag 1/12  Gitte Claeys & gast met "Op de vlucht" i.s.m. dienst Ontwikkelingssamenwerking Laakdal
Gitte ken je misschien van op de Laakdalse tennispleinen maar wist je ook dat zij adjunct-centrumverantwoordelijke is van een asielcentrum?  Zij brengt een bewoner van het centrum mee. Oorlog en ellende lijken soms ver van ons bed, maar even niet vanavond. Kom luisteren naar hun beklijvende verhalen.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

WIJ GAAN VERHUIZEN!

We verhuizen! grin Tot en met zaterdag 4 november gelden de huidige openingsuren en vanaf maandag 6 november t.e.m. woensdag 15 november zijn we gesloten. Vanaf donderdag 16 november openen we een eerste keer in de nieuwe bibliotheek en gelden de nieuwe uren! Lees verder