Boek
Nederlands

Familiewapen

Thomas Enger (auteur), Carla Joustra (vertaler), Kim Snoeijing (vertaler)
+1
Familiewapen
×
Familiewapen Familiewapen

Familiewapen

Thomas Enger (auteur), Carla Joustra (vertaler), Kim Snoeijing (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Journalist Henning Juul wordt ingeschakeld door zijn ex-vrouw Nora om onderzoek te doen naar haar verdwenen vriendin Hedda; er lijken verbanden met andere misdaden.
Titel
Familiewapen
Auteur
Thomas Enger
Vertaler
Carla Joustra Kim Snoeijing
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Vapenskjold
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Q, 2015
347 p.
ISBN
9789021458571 (paperback)

Besprekingen

Dit is het vierde deel in de serie met de Noorse journalist Henning Juul in de hoofdrol. Juul pakt moeizaam zijn leven weer op nadat zijn zoontje Jonas is omgekomen bij een aangestoken brand en hij gescheiden is van zijn vrouw Nora. In een overbekend Scandinavisch decor van zomerhuisjes bij de fjorden, op sensatie beluste media, een rijke zakenfamilie en criminele bodybuilders komt Nora, die ook journaliste is, steeds dichter bij oplossing van het raadsel van de verdwijning van haar vriendin Hedda, en daarmee ook bij beantwoording van de vraag wie een Zweedse bejaarde in koelen bloede heeft neergeschoten, wie twintig jaar eerder de tante van Hedda heeft laten verdwijnen en wie de dood van Jonas op zijn geweten heeft. Nora is de eigenlijke heldin van dit verhaal, Juul zit vooral te sippen over het feit dat Nora zwanger is van een nieuwe vriend, maar hij doet toch nog genoeg om een huurmoordenaar achter zich aan te krijgen. De plot kabbelt naar een redelijk happy end om daar voor enkele…Lees verder

Over Thomas Enger

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rudolf H. Boettcher

Thomas Enger (Oslo, 21 november 1973) is een Noors journalist en schrijver.

Biografie

Enger voltooide een sportopleiding en werkte een jaar als sportdocent. Daarna volgde hij een opleiding journalistiek en ging hij schrijven voor de internetkrant Nettavisen.

Hij debuteerde met het populaire en goed gerecenseerde boek Skinndød (Schijndood). Dat boek werd genomineerd voor de eDunnit Award 2012 voor beste misdaad-e-book, uitgeloofd door CrimeFest, een Britse misdaadromanconventie. Het is het eerste deel uit een vijfdelige reeks over Henning Juul. De vertaalrechten van de serie zijn aan 17 landen verkocht.

Hij woont momenteel met zijn vrouw en twee kinderen in Oslo.

Bibliografie

Henning Juul-reeks
  • Skinndød (2010) - Schijndood (2012)
  • Fantomsmerte (2011) - Fantoompijn (2013)
  • Blodtåke (2013…Lees verder op Wikipedia