Hoe word je lid?
Je meldt je aan bij een medewerker met je elektronische identiteitskaart. Deze schrijft je in, informeert je over de werking van de bibliotheek en geeft je een korte rondleiding.

Wat kost een het lidmaatschap?
Dat is gratis! Je kan overigens met je elektronische identiteitskaart uitlenen en je hebt dus geen bibliotheekkaart nodig. Op verzoek kan er wel een bibliotheekkaart gemaakt worden.

Hoeveel bibliotheekmaterialen mag ik lenen?
Je kan maximum 20 bibliotheekmaterialen per uitlening en per bibliotheekkaart ontlenen.

Hoe lang mag ik de materialen houden?
De uitleentermijn voor alle bibliotheekmaterialen bedraagt 4 weken. Alleen voor DVD’s betaal je een vergoeding: één euro per stuk per uitleentermijn.

Wat als ik de vergoeding niet betaal of de materialen niet inlever?
In dat geval kan je geen materialen meer lenen en wordt je dossier overgemaakt aan de juridische dienst. Je kan trouwens een maximale schuld opbouwen van 5 euro.

Wat moet ik doen als ik mijn kaart en materialen verlies?
Onmiddellijk de bibliotheek verwittigen. Je blijft verantwoordelijk voor de ontleende materialen tot op het ogenblik dat je de bibliotheek op de hoogte brengt van het verlies.

Kan ik titels reserveren en hoeveel kost een reservatie?
Zeker weten! Je betaalt 1 euro per materiaal. Er kunnen ook werken via IBL (= materialen aanvragen van een andere bibliotheek) aangevraagd worden. Dit kost 4 euro per materiaal.

Ik verander van woonplaats of neem een ander mailadres?
Verander je gegevens zelf in je ‘Mijn Bibliotheek’-account of breng ons op de hoogte zodat wij deze gegevens in ons bestand kunnen aanpassen.